Sałatka z kurczakiem, gorgonzolą i granatem

Featured Video Play Icon

Składniki:

• oliwa z oliwek
• sól
• pieprz
• papryka słodka
• pół łyżeczki imbiru w proszku
• 1 łyżka miodu
• cytryna
• sałata rzymska
• pierś z kurczaka
• 2 plasterki sera gorgonzola
• łyżka pestek dyni
• granat 1/2

Przygotowanie:

Kawałki sera obsmażamy na suchej patelni.

W misce mieszamy pokrojoną sałatę z oliwą, jogurtem, imbirem. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i przekładamy na półmisek.

Pierś z kurczaka smarujemy oliwą, pieprzem, solą i papryką słodką. Pieczemy ok. 25 minut w 190 stopniach (sprawdzamy czy kurczak nie jest surowy – czas pieczenia zależny od wielkości).

Na sałatę kładziemy pokrojonego w plasterki kurczaka. Na górę kładziemy wcześniej podsmażony ser. Posypujemy pestkami granatu oraz pestkami dyni (można je wcześniej podsmażyć). Podajemy z ciemnym pieczywem.

SMACZNEGO !

Więcej o enjoy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *