Przekąski z cukinii

Featured Video Play Icon

Składniki:

• cukinia
• sos pomidorowy (wg. przepisu lub inny wybrany)
• mozzarella tarta
• bekon
sos:
• pomidory z puszki 1/2
• ząbek czosnku
• cebula – pół
• ocet balsamiczny – niepełna łyżeczka
• bazylia
• oregano
• pieprz
• sól
• oliwa

Przygotowanie:

Cukinie kroimy w plastry, podsmażamy do zarumienienia na suchej patelni z jednej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym przysmażoną stroną do dołu. Na każdym plastrze cukinii układamy kolejno, sos, mozzarellę i bekon.

Pieczemy 10 minut w 180 stopniach.

sos:

Posiekaną cebulę oraz czosnek podsmażamy na patelni. Dodajemy pomidory z puszki (odsączone), ocet balsamiczny, oregano, bazylie, lubczyk, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Smażymy jeszcze chwilę.

SMACZNEGO !

Więcej o enjoy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *