Jajko sadzone z ubitego białka

Featured Video Play Icon

Składniki:

• jajka
• posiekana natka pietruszki
• starty parmezan
• sól
• pieprz

Przygotowanie:

Żółtka oddzielamy od białek. Białka przekładamy do miski i ubijamy. Następnie dodajemy starty parmezan i posiekaną natkę pietruszki. Delikatnie mieszamy.

Przekładamy masę łyżką na blaszkę i w środku staramy się uformować małą dziurkę.
Pieczemy ok. 5 minut w 180 stopniach. Następnie na wierzch wykładamy żółtka i pieczemy jeszcze 2-3 minuty. Po upieczeniu doprawiamy solą i pieprzem jeśli mamy ochotę.

Podajemy jak lubimy. Z tostem, warzywami, bekonem.

SMACZNEGO !

Więcej o enjoy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *