Jajka sadzone w warzywach i kaszy jaglanej

Featured Video Play Icon

Składniki:

• 40-50g surowej kaszy jaglanej
• szalotka
• ząbek czosnku
• kawałek papryczki chili
• papryka żółta 1/2
• pomidor
• 2-3 jajka
• oliwa z oliwek
• ostra papryka ½ łyżeczki
• zioła prowansalskie ½ łyżeczki
• szczypiorek
• sól
• pieprz

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną gotujemy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i papryczkę chili. Podsmażamy kilka minut.

Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Smażymy aż warzywa zmiękną, a większość wody odparuje.

Dodajemy kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy.
Wbijamy jajka na patelnię i czekamy aż białko się zetnie.

Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

SMACZNEGO !

Więcej o enjoy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *