Jabłkowe ciasto

Featured Video Play Icon

Składniki:

• 2 jajka
• ksylitol 60g
• mleko 100 ml
• olej kokosowy 20g
• mąka 80g (u nas orkiszowa)
• 3 jabłka
• płatki migdałów

Przygotowanie:

Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki.

Jajka mieszamy z ksylitolem (lub zamiennikiem). Następnie dodajemy olej kokosowy i mleko. Ponownie dokładnie mieszamy.

Dodajemy przesianą mąkę i jeszcze raz mieszamy. Dodajemy jabłka. Całość przekładamy do formy i posypujemy płatkami migdałów.

Pieczemy ok. godziny w 175 stopniach.

Można podać z sosem z masła orzechowego.

SMACZNEGO !

Więcej o enjoy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *