Halibut z ciecierzycą i kuskusem

Featured Video Play Icon

Składniki:

• kasza kuskus ok. 1/3 szklanki
• ciecierzyca szklanka
• kurkuma łyżeczka
• halibut – filety (lub inna biała ryba)
• cytryna
• świeża bazylia
• duży ząbek czosnku
• oliwa z oliwek
• pieprz cytrynowy
• sól

Przygotowanie:

Kaszę przyprawiamy łyżeczką kurkumy i zalewamy wrzątkiem. Kiedy kuskus będzie gotowy dodajemy ciecierzycę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy posiekaną świeżą bazylię, łyżkę oliwy z oliwek i posiekany czosnek. Dokładnie mieszamy.

Filety grillujemy lub smażymy na patelni. Przed smażeniem posypujemy solą i pieprzem cytrynowym.

SMACZNEGO !

Więcej o enjoy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *